top of page

WE ONDERSTEUNEN MUZIKANTEN  BIJ HET SCHRIJVEN, COMPONEREN, OPNEMEN, PRODUCEN, RELEASEN & PROMOTEN VAN HUN MUZIEK, IN BELGIË & BUITENLAND.

emery-meyer-pfyvswY7QI0-unsplash.jpg
REPETEREN & MAKEN

Auteur-componisten en muzikanten staan er financieel vaak alleen voor tijdens het schrijven, componeren en repeteren van nieuw werk. Op dat cruciale moment is er nog geen garantie dat het nieuwe repertoire succesvol zal zijn. 

Daarom ontwikkelt Fund Belgian Music beurzen voor creatie, op maat van de professionele muzikant. Zeker nu de coronacrisis de reguliere concertpraktijk nog een tijd bemoeilijkt , is die steun cruciaal. ​

Het fonds ondersteunt zoveel mogelijk corona-proof oplossingen voor deze fase van de muzikale praktijk. Een fonds om de hele keten van creatie, productie en uitzending te ondersteunen, met een langetermijnvisie, en dit alles op nationaal niveau, is de beste manier om de Belgische muzieksector te versterken!

OPNEMEN & PRODUCEN

Studio - en productiewerk is cruciaal. Het is tijdens opname en productie dat een muziekwerk een identiteit krijgt, een specifieke 'sound'.

Soms doet een artiest dat helemaal alleen, soms met een creatief team. Daarom zijn er verschillende noden in expertise, vakmanschap, tijd, middelen etc.  

Fund Belgian Music gaat mee met de muzikant op zoek naar de juiste ondersteuning op maat van (pre-)productie en opname van muzikale projecten.

john-hult-xxgkYSD-ekE-unsplash.jpg
austin-neill-hgO1wFPXl3I-unsplash.jpg
RELEASE & PROMOTEN

Een album releasen is ook een kunst.

 

Muzikanten gaan op zoek naar het juiste artwork, de juiste release date, de juiste kanalen en doelgroepen.  ​Ze hebben nood aan videoclips, sterke sociale media en gerichte promotionele campagnes. De juiste strategie is een onmisbaar onderdeel van een geslaagde lancering van een nieuwe muziekproductie. 

Fund Belgian Music ondersteunt de lancering van muzikale projecten met gerichte release- en promo ondersteuning.

bottom of page