top of page

WIE, WAT, HOE?

Fund Belgian Music is een co-creatie van De Muziekgilde, Facir, Sabam For Culture en PlayRight+ met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

Met eigen middelen en de steun van genereuze artiesten, fans, bedrijven en organisaties ondersteunen we muziekprojecten uit alle hoeken van het land, en uit alle genres. Zo leggen we de basis voor een gezondere toekomst voor de Belgische muziek. 

Concreet zetten we in op steun voor muzikale creatie, productie, exploitatie (marcom & PR), presentatie, professionalisering en export. ​

Fund Belgian Music werkt met respect voor de rechten van muzikanten en met het oog op ‘fairness’ in de dagelijkse artistieke praktijk.

Binnen onze werking als fonds bij de Koning Boudewijnstichting staat Fund Belgian Music onder toezicht van een Bestuurscomité onder leiding van Prof. Dr. Fabienne Brison (professor VUB, advocate mediarecht en partner Hoyng Rokh Monegier). Het Bestuurscomité is het beslissingsorgaan van het Fonds en treft alle nodige maatregelen om de werking van het Fonds te oriënteren. Het bestaat - naast de voorzitster - uit volgende leden:

Fabian Hildalgo, coördinator FACIR (Stichter)

Jan Hautekiet, voorzitter RvB SABAM (Stichter)

Paul Poelmans, bestuurslid De Muziekgilde (Stichter)

Christian Martin, voorzitter RvB Playright (Stichter)

Jérémie Leroy, directeur Koning Boudewijnstichting

 

Voor het behandelen van de steunaanvragen, werkt Fund Belgian Music samen met een externe jury. 

De dagdagelijkse werking van Fund Belgian Music is in handen van een projectteam dat werd samengesteld uit werknemers van Sabam for Culture en PlayRight+ en staat onder leiding van Olivier Maeterlinck (Sabam for Culture) en Sébastien Bours (PlayRight+).

TOM KESTENS
DE MUZIEKGILDE

Muzikanten, fans en bedrijven slaan hier de handen in elkaar voor een diverse en gezonde Belgische muziekscene.

 

Samen toekomstmuziek schrijven en de wereld verbazen, wij kunnen dat.

FABIAN HIDALGO

FACIR

Een fonds om de hele keten van creatie, productie en release te ondersteunen, met een langetermijnvisie, en dit alles op nationaal niveau, is de beste manier om de Belgische muzieksector te versterken.

OLIVIER MAETERLINCK

SABAM FOR CULTURE

Zonder auteurs en kunstenaars bestaat er geen culturele economie en oogt onze toekomst minder mooi.

CHRISTOPHE VAN VAERENBERGH

PLAYRIGHT+

Als beheersvennootschap verbindt PlayRight muzikanten van alle generaties en genres met de fans van hun repertoire. De opstart van FBM is dan ook een logische stap.

 

Muzikanten én het ruime publiek gaan de door corona getroffen muzieksector samen ondersteunen. Zo zullen we ook in de toekomst nog samen van muziek kunnen genieten.

bottom of page